Letos jsme se jarmarku nedočkali. Všechny kulturní akce byly kvůli koronaviru zrušeny a památky zavřeny.

Na noční obloze nad Porubou se rozzářilo světlo solidarity, 9. dubna 2020 v Ostravě. Místní společnost High Lite Touring, se rozhodla tímto gestem vyjádřit vděk všem, kteří bojují s koronavirem v první linii.
PODÍVEJTE SE: Nad ostravskou Porubou zářilo světlo solidarity

Kastelán se stejným nasazením začal nazdobený a vypulírovaný zámek zase vyklízet, aby byl připravený na plánovanou rekonstrukci. S kamarádem Karlem Knappem, který dění na linhartovském zámku neustále dokumentuje a propaguje, natočili aspoň video, kterým pozvali veřejnost na virtuální prohlídku.

Podívejte se na virtuální prohlídku linhartovského zámku 

Zdroj: Youtube

„Tady dole měla být 4. dubna svatba, ale ani ta se neuskuteční. Až bude možnost, aby se víc lidí setkalo pohromadě, poprosím kamarády, aby mi pomohli se stěhováním věcí, jako je třeba drak. Toho bych sám nesundal,“ komentoval virtuální prohlídku zámku Jaroslav Hrubý.

Nejvíc ho mrzí, že papírové sochy a pohádkové postavičky ze zámku měly potěšit děti u zápisu do školy. Bohužel zápis bude bez dětí. Díky krokoměru kastelán s překvapením zjistil, jak je vlastně zámek rozlehlý.

Je schopný zde nachodit třeba i 25 kilometrů. 

Tesaři pracují v Hošťálkové na Vsetínsku na dřevěné konstrukci kostela, který vyhořel v Třinci-Gutech.
Dobrá zpráva. Obnově dřevěného kostelíku v Gutech už nic nebrání

„Aspoň vám ukážu, kolik místností obsahuje zámeček mimo návštěvní trasy, ale nezle je zpřístupnit z bezpečnostních důvodů nebo protože slouží jako depozit,“ uvedl Hrubý při videoprohídce, která je aspoň malou náhradou za zrušený Velikonoční jarmark.

Michal Kříž v Krnově studoval dopravu a cestovní ruch, pak projel padesát států