Setkání se závodníky a členy jejich týmů se stalo oblíbenolu akcí, kterou každý Kahanec začíná. Jezdci přijíždějí do centra města na náměstí Republiky na svých závodních speciálech v doprovodu policie, protože jinak by na silnici nesměli.

Lidé se mohou se závodníky pozdravit, vyfotografovat a nechat si podepsat fotografie nebo plakáty. Dozvědí se také novinky ze zákulisí týmů, o závodní sezoně a samozřejmě o strojích. 

Nechyběl favorit Horst Saiger, Marek Červený nebo Anežka Svobodová. „Přijel jsem si spravit chuť po minulých ne příliš povedených závodech. Doufám, že tady to vyjde," řekl Michal Indi Dokoupil.

Příjezd do cíle na letošním Manu si Horst Saiger užíval. Vyhrál Privateer championship.
Horst Saiger: Připadám si tady jako na prázdninách

Pozor na uzavírky

Víkendové motocyklové závody na Těrlickém okruhu zkomplikují situaci řidiči, kteří se potřebují dostat do Těrlicka či jím od Havířova či Albrechtic projet.

Kvůli závodům musejí počítat s uzavírkami na silnicích I/11, II/474 a III/4742. Po dobu konání mezinárodního závodu bude jednosměrný silniční provoz Těrlicko – Havířov a zpět. Příjezd do obce Těrlicko ve směru od Havířova je jednosměrný – křižovatka za restaurací Na Zaguří. Výjezd z obce Těrlicko do Havířova – křižovatka u BČS Euro Oil, přes obec Soběšovice, Horní Bludovice s výjezdem pod Bludovickým kopcem v Havířově. Objízdné trasy vedou po silnici III/4735 a III/01140. 

Pawel Szkopek míří do Těrlicka.
Prožene Szkopek suveréna Saigera?

Vjezdy na okruh se uzavírají zpravidla v 8 hodin. Večer a v noci je trať otevřená. Na okruh se vozidla pouštějí jen a o vyhlášenách pauzách s povolením a pouze ve směru závodu. Jízda v protisměru je zakázána. 

Zdroj: Youtube