Úplná uzávěra se zatím chystá jen v Havířově, kde Správa silnic Moravskoslezského kraje chystá opravu Fryštátské ulice. „Jedná se o silnici v místech zvaných U Šimaly, a to od křižovatky s ulicí Hornosušskou u družstva po most přes trať Českých drah," řekla mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK) Šárka Vlčková s tím, že přesný termín ještě není dohodnut. Start je zatím naplánován od 1. července a akce má trvat přibližně sto padesát dní.

Další z dlouhodobějších oprav, které SSMSK chystá, se uskuteční od 30. května do 1. září. Jde o rekonstrukci mostu v Dolní Suché v ulici Orlovské. „Doprava zde bude omezena částečně a jezdit se bude po polovinách vozovky," doplňuje mluvčí společnosti, která v okrese Karviná chystá během jarně-letní sezony celkem osm akcí.

Z těch déle trvajících se chystá například oprava propusti silnice v Dolních Marklovicích, přibližně 700 metrů před přechodem do Polska. Akce má začít v srpnu a potrvá 60 dní. Stejnou dobu má trvat oprava průtahu Horní Suchou, která zasáhne ulice Vodní, Dělnickou a Stonavskou. Akce začne 1. července. Od 30. května do 1. září musí šoféři počítat s opravami v Dolní Suché v ulici Orlovské.

Své aktivity chystá také Ředitelství silnic a dálnic ČR. „V červenci půjde o částečnou uzávěru ve Stanislavicích v ulici Ostravské. Jde o nutné opravy po zimě a trvat mají 10 dní. Z důvodu provozních škod budeme opravovat i silnici mezi Dolním Žukovem a Ropicí. Oprava proběhne v září a vyžádá si přibližně čtrnáctidenní částečné omezení provozu," řekla mluvčí společnosti Nina Ledvinová.