Slavnosti se budou konat 7. a 8. září. Předprodej vstupenek už běží nejen v pokladnách kulturních domů, ale také na internetových stránkách Městského kulturního střediska, kde jsou odkazy na konkrétní druhy vstupného. Ke vstupu do areálu je však zapotřebí vytištěný QR kód. Běžná vstupenka stojí 250 korun na den, senioři nad 70 let platí 150 korun, držitelé ZTP mají poloviční slevu a jejich doprovod má vstup zdarma. Děti do 10 let neplatí nic a mládežníci mezi 11. a 15. rokem si místo vstupenek pro dospělé mohou koupit zvýhodněnou dvoudenní vstupenku za 300 korun.

Fronty před pokladnami a vstupy se dají očekávat tradičně v pozdějších odpoledních a večerních hodinách.

LÁKAVÝ PROGRAM

Letošní hudební program opět obsahuje taháky, které přilákají nejen Havířovany, ale také skalní fanoušky z širokého okolí a zahraničí.

Pro všechny návštěvníky platí klasická bezpečnostní pravidla známá i z jiných akcí podobného charakteru. Do areálu Městské sportovní haly se vyplatí přijít s dostatečným předstihem.

Na slavnosti se vyplatí přijít pěšky, nebo přijet městskou hromadnou dopravou. Úschovna jízdních kol v místě zřízena nebude. Velké parkoviště bude vyhrazeno pro kolotoče, pro dočasné parkování bude vymezen prostor na Dělnické ulici. Vyšší kapacitu má parkoviště v nové jednosměrce na ulici Astronautů.

JAMES BLUNT, ELÁN I APOCALYPTICA

Největšími taháky budou jistě britský zpěvák James Blunt a finská skupina Apocalyptica. Dá se předpokládat, že jejich fanoušci přijedou nejen z různých koutů českých zemí, ale také z Polska a Slovenska.

V pátek jsou v programu Škwor, Nebe, Sebastian, Tatabojs, Mandrage a slovenská skupina Elán, která v Havířově zahajuje českou část svého turné. Sobotní program, který bude moderovat Ondřej Sokol, zahájí Poddukelský umelecký ľudový súbor z východního Slovenska. Následovat budou Lunetic, nizozemská skupina hrající gotický rockmetal Epica, Michal David, James Blunt a Apocalyptica. Slavnosti ukončí ohňostroj s hudebním podkladem skupiny Kabát.

V sobotu bude navíc doprovodný program. Večer vystoupí opět skupina Nebe, tentokrát ve své kopuli, kde se představí také youtubeři. Děti pobaví klaun Hopsalín.

Přelet armádních vrtulníků nad Havířovem.
Karvinsko zkontrolovaly dva vojenské vrtulníky