Všechny silnice v kraji jsou ale sjízdné. Na silnici I/11 u Bystřice na Frýdecko-Místecku, která je jedním z hlavních tahů na Slovensko, několik hodin blokoval dopravu havarovaný kamion, uvedly mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Simona Součková a mluvčí policie Lenka Sikorová.

Na silnici u Bystřice zhruba v 05:45 vrazil kamion do betonových zábran podél komunikace. "Další vozidla za ním musela zastavit a silnici ucpala. Kolony se tvořily z obou stran," řekla Sikorová. Nyní už je podle ní místo průjezdné a doprava se z obou stran začíná rozjíždět.

Více sněhu napadlo v noci na jesenické straně kraje, až 15 centimetrů, v Beskydech to byly jen asi dva centimetry. "Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré, na silnicích nižších tříd hlavně ve vyšších polohách může být ujetá vrstva sněhu krytá inertním posypem," řekla Součková.

Pro kamiony a nákladní vozy s přívěsem zůstává uzavřen úsek silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku, která patří k hlavním tahům na Slovensko. Silnice vede kolem přehrady s pitnou vodou, silničáři nesmějí používat chemické látky, jen inertní posyp, a tak tam těžké vozy mají v kopcích i při slabé sněhové vrstvě problémy.