Nehoda se stala v sobotu chvíli po 19. hodině. Motorkář jel od centra Havířova k Bludovickému kopci. Do křižovatky vjel na červenou právě ve chvíli, kdy do ní vjela v protisměru řidička osobního auta, které to umožnila zelená vyklízecí šipka. 

Místo vážné dopravní nehody motorkáře u havířovského autobusového nádraží. . Zdroj: Leon Běčák

Motorkář narazil čelně do pravé přední části osobního automobilu, po nárazu byl katapultován a po několikametrovém letu vzduchem dopadl na zem. V kritickém stavu teď o něj pečují ostravští lékaři. 

"Viníkem dopravní nehody je 37letý motocyklista, který jel na stroji Honda CB 750. Videozáznam z bezpečnostních kamer prokázal, že do křižovatky vjel na červený signál. Narazil do osobního vozidla Hyundai i10, který řídila 22letá řidička. Ta odbočovala na zelenou vlevo z Těšínské ulice do ulice U Stadionu. Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že motocyklista má soudem vyslovený zákaz řízení do roku 2017. Na motocyklu byla navíc připevněna registrační značka, která byla v pátrání jako kradená," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Záchranná akce

Zdroj: MP Havířov

Hazardní jízda motocyklisty, která skončila nehodu, spustila záchrannou akci, která dosud neskončila. 

K místu těžkého karambolu okamžitě po oznámení vyrazili hasiči a zdravotníci záchranné služby. Současně i policejními hlídkami spěchali k zásahu, odkud měli hlášené velmi vážné zranění. 

"Motocyklista při nehodě utrpěl mnohočetná zranění, včetně krvácení do mozku. Jeho stav byl hodnocen jako kritický a jeho život bojují lékaři Fakultní nemocnice v Ostravě," dodala mluvčí Viačková.

"Pacient je v péči lékařů Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Utrpěl vícečetná poranění. Je v umělém spánku. Jeho stav je nyní stabilizovaný," informoval v pondělí mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. 

Zlodějka okradla účastníka nehody

Ruch při záchranné akci využila zlodějka. Svědek události strážníkům sdělil, že nějaká žena po dopravní nehodě odcizila zapalovač a finanční hotovost jednoho z účastníků dopravní nehody.

„Jedna z našich hlídek provedla kontrolu přilehlého okolí, kdy před budovou Rotundy ČSAD byla zjištěna osoba, která odpovídala popisu svědka. Kontrolou záznamu městského kamerového systému bylo zjištěno, že sdělení svědka se zakládá na pravdě. Žena se ke svému činu doznala. Dotyčnou si převzala Policie ČR k dalšímu šetření," uvedl k případu šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.