Tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal sdělil, že přesypaný most o jednom poli s nosnou konstrukcí tvořenou železobetonovou prefabrikovanou žaluziovou deskou v místě slouží už od roku 1969.

„Most projde kompletní opravou,“ dodal mluvčí s tím, že modernizace mostu bude stát 2,9 milionu korun bez DPH.

Křižovatka v centru Kunína. Březen 2022.
Silnice na Novojičínsku po zimě: kde budou uzavírky a opravy, připravte se

„Veřejně vysoutěžená stavební firma Makos zaručí kompletní opravu nosných prvků, izolací, spodní stavby, vozovky, koryta potoka,krajnic i dopravního značení,“ doplnil Miroslav Mazal.

Kvůli uzavírce silnice I/47 budou muset řidiči použít objížďku, která jim cestu časově prodlouží zhruba o tři minuty. Při cestě z Oder odbočí na křižovatce silnic na Veselí a Hynčice doleva na Hynčice a na křižovatce u rodného domu J. G. Mendela se dají doprava. Tato silnice je navede zpět k silnici I/47 na hranici Bělotína. 

Opatrnosti na přejezdech není nikdy nazbyt.
Kamion ve Studénce uvízl na železničním přejezdu, řidič nerespektoval světla

Řidiči jedoucí z Bělotína na konci obce odbočí doprava a a zpět na silnici I/47 se vrátí odbočením vlevo u zmíněného domu J. G. Mendela. „Minimální zdržení potrvá po celou dobu stavebních prací, snahou všech zúčastněných stran bude opravu zvládnout bez prodlení,“ uzavřel Miroslav Mazal.