Konkrétně se jednalo o čelní představitele obcí, jejichž obyvatelé už léta trpí hustým provozem na silnici I/56, jež spojuje Opavu s Ostravou. Jejich přání je jediné – odklonit dopravu mimo obce, k čemuž má dopomoci přeložka frekventované tepny.

Poté, co starostové problematiku vládě přednesli, vypravil se s nimi ministr dopravy Dan Ťok (ANO) osobně trasu projet, aby se o obtížích přesvědčil na vlastní oči.

Skokanský areál Jiřího Rašky na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm navštívili ministři v čele s premiérem Andrejem Babišem a zástupci Moravskoslezského kraje s hejtmanem Ivo Vondrákem.
Premiér Andrej Babiš si ve Frenštátě poslechl plán na rekonstrukci můstků
Andrej Babiš. Ilustrační foto
Vláda přijede do Moravskoslezského kraje řešit OKD i ArcelorMittal


Blokáda silnice stejně bude!

Během cesty proběhlo hned několik zastávek, a sice v Přívoze, kde vzniká outletové centrum, v Hlučíně u autobusového nádraží, v Dolním Benešově na křižovatce směrem na Bolatice a nakonec v Kravařích.

Podle starosty Dolního Benešova Martina Štefka na jednání s vládou padlo mnoho podnětů jednak směrem k vládě, a také směrem ke starostům.

„Přednesli jsme připomínky ohledně dlouhodobého neřešení přeložky I/56. Ministr dopravy viděl, že neexistuje jiná alternativa, než projíždět středy obcí a měst,“ uvedl starosta Dolního Benešova s tím, že tato dopravní situace zasahuje okolo 40 tisíc lidí přímo v obcích na trase I/56 a také okolo 70 tisíc lidí
v okolí.

„Domluvili jsme se, že se ještě sejdeme, tak abychom přeložku silnice mohli zapracovat do systému budování silnic a dálnic,“ dodal Martin Štefek.

Už na pondělním setkání starostů se rozhodlo, že 17. května upozorní starostové Hlučínska krátkými blokádami silnice I/56 v Dolním Benešově na to, že už nehodlají déle čekat na řešení obtížné dopravní situace.

Starostka Kravař Monika Brzesková hodnotí setkání s Danem Ťokem kladně.

„Je pozitivní, že se s námi vydal a my mu mohli ukázat problematická místa, měli jsme možnost to s ním konzultovat,“ nechala se slyšet.

Ministr dopravy starostům přislíbil, že začne situaci řešit.

„Řekl, že ještě letos nechá udělat průzkum směrového řízení, čili kolik vozidel vlastně silnicí I/56 projíždí, ze kterých směrů a podobně. My jsme mu zase slíbili, že neustoupíme a neusneme na vavřínech,“ konstatoval starosta Hlučína Pavel Paschek.

Ilustrační foto.
Záchytná stanice v Hlučíně je bez psů
Ilustrační foto.
Plány na opravu zimního stadionu zkrachovaly