Zhruba v polovině prosince by měly projet první automobily obchvatem Skotnice, který se právě dostavuje.

O obchvatu Skotnice se hovořilo téměř deset let, jeho stavba nakonec začala v červenci 2017. Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic upřesnil, že trasa obchvatu měří 2 967 metrů, její součástí je hloubený tunel dlouhý 150 metrů, který prochází Prchalovem, místní částí Příbora. Cena stavby je 439 milionů Kč bez DPH.

Muž se u soudu přiznal k napadení krajana.
Tragická rvačka v Kopřivnici: Dohoda ušetřila Ukrajinci několik let vězení

Původní termín dokončení obchvatu Skotnice byl stanovení na červen 2020. „Původní termín byl prodloužen vlivem nepříznivých fyzických podmínek na staveništi, zdržení způsobil také Covid-19.

Na staveništi aktuálně probíhají časově náročné dokončovací práce, které zahrnují mimo jiné zkoušky postaveného tunelu. Závěrečné činnosti komplikují výše zmíněné faktory, nicméně věříme, že první auta obchvatem projedou v týdnu od 14. prosince 2020,“ sdělil Miroslav Mazal.

Podle něj má obchvat obce Skotnice nadregionální význam. „Nová část silnice I/58 patří mezi hlavní spojnice Ostravy a Beskyd, neopomenutelným faktem je také dopravní zpřístupnění mezinárodního letiště Ostrava-Mošnov a přilehlých průmyslových objektů,“ vysvětlil Miroslav Mazal.

Zimní stadion v Novém Jičíně prošel velkou rekonstrukcí.
PODÍVEJTE SE: Takto vypadá zimní stadion v Novém Jičíně opravený za 56 milionů

Starostka Skotnice Anna Mužná redakci Deníku řekla, že s dodavatelskými firmami byla dobrá spolupráce. „Stavba naštěstí obec tolik nezatěžovala, oni využívali účelovou komunikaci, kterou jsme kvůli tomu vymezili s obcí Sedlnice, za což chci obci Sedlnice poděkovat,“ doplnila Anna Mužná a dodala, že věří, že obchvat přinese obci zklidnění a odlehčení dopravy. „Nakolik, to ukáže čas,“ poznamenala Anna Mužná.

Na obchvat Sedlnice by nyní měla navázat další investiční akce Ředitelství silnic a dálnic, a to obchvat obce Mošnov.