Nákupní vozíky označené logem sbírky se od dárců průběžně naplňovaly trvanlivými potravinami od 8 do 20 hodin. Hlavně to byly těstoviny, konzervy, cukr, čaj, rýže, mouka, luštěniny, nápoje v obalech tetrapak, dětské ovocné přesnídávky, sladkosti a podobně.

Darovat bylo možno i drogistické zboží. Vše se využije v havířovských zařízeních Armády spásy. Ochotných a štědrých lidí napříč generacemi bylo i letos hodně.

„Pro mě je to srdeční záležitost. Jsem ráda, že se sbírka koná a mám tím možnost přispět potřebným. Je ale smutné, že je u nás tak velký počet chudých lidí, kteří by bez této pomoci museli hladovět,“ svěřila se paní Dagmar z Havířova.

U kostela sv. Anny v pátek 10. listopadu se symbolickým začátkem v 11 hodin si občané Havířova připomněli Den válečných veteránů.
OBRAZEM: Havířov uctil Den válečných veteránů

Hlavní organizátor Ladislav Solana z Armády spásy, stejně jako v minulých letech byl i tentokrát spokojen.

„Letošní výsledek je rekordních 1613 kg. Lidé byli opět velmi štědří. Všem dárcům patří veliký dík,“ uvedl za tým svých spolupracovníků a dobrovolníků.

A proč se tato sbírka vůbec koná? Odhaduje se, že v České republice žije na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionů lidí.

Ilustrační fotografie.
Strážníci pomáhají nejen lidem s epilepsií