Kastelán kunínského zámku Jaroslav Zezulčík připomněl, že aranžmá růží v pokojích zámku k poctě hraběnky Marie Walburgy letos připravoval, stejně jako v minulých letech, přední český florista Slávek Rabušic. „K vazbám použil pět set růží a pět stovek lilií a dalších květin,“ sdělil pro Deník Jaroslav Zezulčík.

Komentované prohlídky ještě i ve středu

Návštěvníci, kteří přišli v sobotu 24. září, měli, kromě prohlídky zámku a úžasných květinových vazeb, jedinečnou možnost spatřit hraběnku Marii Walburgu při portrétování. Podobnou příležitost budou mít zájemci také ve středu 28. září, kdy se navíc mohou zúčastnit komentované prohlídky se Slávkem Rabušicem, komentované prohlídky jsou v 11, 14 a 15 hodin.

Zahájení voleb v Novém Jičíně v pátek 23. září 2022.
Perličky voleb na Novojičínsku: nejstarší kandidáti, jaký byl letos zájem voličů

Ti, kdož zámek navštíví, jistě přivítají skutečnost, že prohlídku celého zámku, květinových vazeb a dekorací mohou absolvovat samostatně a pokud budou chtít, mohou využít doprovodu průvodce. Kromě vybavení pokojů a exponátů v nich návštěvníci mohou shlédnout rovněž unikátní výstavu Adolf Loos & Victor Bauer nebo výstavu Šlechta v boji za českou státnost. Výstava Růže pro paní hraběnku potrvá do 2. října.