Umění, které se vám dostane doslova pod kůži. To je tetování, v jehož duchu se včera nesly prostory kostela svatého Václava v Opavě. Už potřinácté se totiž do slezské metropole sjeli nejlepší tatéři z Česka a ze zahraničí, aby v rámci akce Tattoo Session Silesia ukázali, co v nich je. Akce se ze včerejška volně přehoupne i do dnešního dne.

Trenérka Martina Růžičková.
Martina Růžičková: Pokud to se Charmikem vyjde, přijedu si do Slezska zatancovat

„V pomyslném souboji se opět utká přibližně třicítka tetovacích studií. Není to však jen o samotném tetování, vždy připravujeme také doprovodný program, který se každoročně snažíme nějakým způsobem obměňovat a zaplňujeme jej novými aktéry,“ přiblížila jedna z organizátorek akce Martina Baierová z opavského studia Bekus Art Style.

Dveře kostela, který přiléhá k opavskému Domu umění, se dnes pro veřejnost otevřou v 10 hodin. Od 13.30 si na své přijde zejména mužská část pokolení, neboť se chystá oblíbený bodypainting. Nouze ale nebude ani o hudební lahůdky. V 15 hodin se v zahradě kostela představí bubenický orchestr BORIS, o hodinu později dokreslí atmosféru hudba i tanec v rytmu swingu. Sedmá večerní pak bude patřit krnovské kapele Rockin´ Jackals. O vítězích nejlépe vyrobené kérky bude jasno ve 21 hodin.

Kromě pozorování práce jednotlivých tatérů z bezprostřední blízkosti si ale zájemci budou moci vzít do rukou tetovací strojek také. Jako maketa lidského těla jim poslouží připravené grepy, na kterých si mohou tvorbu kérky vyzkoušet. A možnost bude mít také ten, kdo by se spontánně rozhodl nechat si zkrášlit své tělo přímo na místě. Chybět ale nebudou ani stánky se stylovými doplňky a oblečením či fotostěna. Letošní ročník Tattoo Session Silesia bude oficiálně ukončen úderem 22. hodiny.

Velká pardubická 2015: Marek Stromský a Nikas
Favorit Stromský před Velkou pardubickou: Už mám zkušenosti, nervozitu necítím