Jde o rozhodnutí kraje, který takto pokračuje v optimalizaci lůžek ve svých špitálech. V samotné Orlové zpráva vyvolala rozpaky i zděšení.

Na pondělním zastupitelstvu byl této problematice věnován i mimořádný bod, když vystoupili také lékaři a personál z místní interny.

Ti mimo jiné uvedli, že nechápou, proč se ruší jejich fungující tým, do Karviné se mnozí z nich přesouvat nechtějí a mají obavy, že lékaři i další zdravotnický personál z interny si najde práci jinde.

Jan Moravec už je zase součástí týmu.
Perné léto Jana Moravce: Čtyři svatby a žádný pohřeb

„Pro nás je to ožehavé téma, budeme se mu nadále věnovat, v nejbližších týdnech k němu svoláme i mimořádné zastupitelstvo,“ řekl pak během jednání zastupitelů starosta města Tomáš Kuča.

Co na to kraj? Ten novou koncepci a optimalizaci lůžek připravuje již několik měsíců. Důvod? Především demografický vývoj regionu. Ubývá nás a stárneme.

„Ty změny se týkají všech krajských nemocnic napříč. Kdybych to řekl hodně jednoduše, na některá lůžka scházejí pacienti, naopak jak zdejší populace stárne a zmenšuje se, stoupá potřeba po lůžkách tzv. následné péče,“ uvedl náměstek krajského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Finalistky Miss Reneta 2018.
Havířov čeká volba Miss Reneta, letos na téma ČeskoSlovensko

„To, že situaci bude jednou nutno řešit, se přitom vědělo už několik let dopředu,“ dodal.

Podle slov krajského zdravotního rady bude v Orlové v nemocnici nadále zachována činnost všech odborných ambulancí. Přesun lůžkové části interny do Karviné bude znamenat vytvoření specializovaného oddělení s několika podobory, které bude sloužit pro celou spádovou oblast.

Soud se žháři, kteří podpálili dřevěný kostelík v Gutech na Třinecku.Tento mladík své kamarády přivezl na místo činu. Že chtějí zapálil kostek, prý nevěděl.
Soud s kostelními žháři se pomalu chýlí k závěru