"Třicet minut po sedmnácté hodině odpolední 28. listopadu se do budovy policistů Obvodního oddělení v Kopřivnici osobně dostavila 74letá žena z Novojičínska a oznámila, že od dopoledních hodin téhož dne pohřešuje svého manžela, který absolvoval vyšetření a ošetření u zubního lékaře v obci Štramberk," komentoval úvod pátrání mluvčí policie René Černohorský.

Manžel ženě, ani nikomu dalšímu z rodiny, o sobě nepodal žádnou zprávu.

"Na základě sdělení dalších nutných informací a údajů, jakož i popisu pohřešovaného muže, byly o celé záležitosti informovány služby konající policejní hlídky nejen na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně ale také i v přilehlých okresech a byl vyžádán rovněž přílet policejní helikoptéry s termovizí," popsal dále Černohorský.

V místeckých Sadech B. Smetany se v pondělí večer stal násilný útok, obětí byl šestnáctiletý mladík. Snímek z následujícího dne, úterý 29. listopadu 2022.
Kvůli násilí v parku ve Frýdku-Místku vyjížděli policisté i zdravotníci

Vyčerpaný a podchlazený muž se nakonec našel na poli přibližně dvě stě metrů od obce Závišice. Přivolaní zdravotníci ho následně odvezli do novojičínské nemocnice.

"Přivolaná osádka sanitního vozidla s lékařem následně muže převezla k lékařskému vyšetření a k ošetření do novojičínského nemocničního zařízení. Do celé pátrací akce byla nasazena přibližně dvacítka policistů z obvodních oddělení v Kopřivnici a v Příboře, policejní psovodi se služebními psy, policisté ze Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje se sídlem ve Frýdku-Místku, osádka policejního vrtulníku a asi dvacítka spoluobčanů z obcí Závišice a Štramberk. V dané záležitosti nebylo zjištěno protiprávní jednání a chování či úmyslné zavinění ze strany jiné osoby," dodal policejní mluvčí.