Zastupitelé budou v úvodu pondělního zasedání rozhodovat rovněž o tom, kdo obsadí křesla náměstků primátora, následně mají být přerozděleny i jejich kompetence.

Vedení města zatím nechce nic komentovat.

„Důvody personálních změn na magistrátu bude vedení města komentovat až na samotném zasedání zastupitelstva, a to proto, aby si je jako první vyslechli právě zastupitelé, kteří budou následně personální změny také schvalovat," sdělila mluvčí magistrátu Jana Matějíková.

A co si o rezignaci primátora myslí samotní občané? 

To zjišťovali redaktoři Deníku v ulicích města, konkrétně na náměstí Svobody v Místku. Návštěvníci farmářských trhů však zprávě nevěnovali žádnou zvláštní pozornost. Konkrétní názor chtělo vyjádřit jen minimum z nich.

„Dění na radnici sleduju – a je to ok," reagoval devětasedmdesá­tiletý muž, který se představil jako Zdeněk. „Obecně ale platí, že když je někdo v maléru, měl by odstoupit. Vždyť tam dvakrát řádila policie a na radnici se vyšetřovalo." prohlásil.

To o deset let mladší žena uvedla, že krok primátora vnímá jinak. „Vím, že byl nemocný a měl nějaké problémy. Nevím sice, jaký je jeho zdravotní stav, ale jiný důvod nevidím," spekulovala důchodkyně a poznamenala, že Petr Cvik je její bývalý kolega. „Kdysi jsem pracovala na stejné škole jako on. Já ho znám jen z té školy, tam byl příjemný, výborný. Nemohu o něm nic špatného říct," pravila.

„Je to jeho věc, jeho rozhodnutí," reagovala na zprávu o rezignaci primátora přibližně pětašedesátiletá žena. Víc se k magistrátu nechtěla vyjadřovat, stejně jako její vrstevnice.

Stručnou odpověď měl i muž, jehož komunální politika vůbec nezajímá. „Co mám k tomu říct? Nevím, to je věc radnice, nesleduji to."

Další průběh personálních změn na magistrátu budeme nadále sledovat. Další informace přineseme v následujících dnech na našem webu a v novinovém vydání Frýdecko-místeckého a třineckého deníku.