Chodníky mají novou dlažbu, hotová jsou i parkovací stání. Před jedním z domů dělníci usadili do dlažby koleje, jako připomínku toho, že tudy jezdila tramvaj z dnes polské části města, po Hlavní třídě až k vlakovému nádraží.

Koncem měsíce auta opět obousměrně

Venkovní práce jsou v tomto ročním období závislé na klimatických podmínkách. „Pokud ty budou příznivé a umožní průběžně pokračovat v práci, skončí první etapa 15. prosince. Už od 29. listopadu by se mělo po nádražní opět jezdit obousměrně,“ uvedla mluvčí města Marcela Hladká. Dodala, že ve stejný den má být předáno firmě staveniště ve Štefánikově ulici, kde se bude opravovat její povrch.

Nově budované náměstí v centru Orlové zdobí socha Orla, symbolu města.
OBRAZEM: Do Orlové na náměstí „přiletěl“ obří orel

Prakticky okamžitě by měli stavbaři přejít ke druhé etapě rekonstrukce. Ta již de facto začala opravou chodníku na protější straně u plotu oddělující ulici od železniční trati. V další fázi stavbaři částečně uzavřou část Nádražní ulice před budovou vlakového nádraží a hotelu Piast.

„Ploty se na staveništi budou částečně vyskytovat po celou dobu, ale ne v takovém rozsahu, v jakém je vidíme teď,“ dodává mluvčí města. Celá rekonstrukce má skončit v létě příštího roku.