K incidentu došlo v domě v Anglické ulici. Podle svědků byli v bytě tři muži a jedna žena. Útočník nožem napadl bratra a švagra své partnerky.

"On je podřezal. Byli oba nesvéprávní a měli opatrovníka. Každý den si chodili pro víno a pak pili a čas od času došlo i na hádky," popsali lidé ze sousedství. 

"Večer přiběhla sousedka, že se stala tragédie. Volal jsem záchranku a policii. Ani jednoho se ale nepodařilo zachránit. Jeden byl poraněný na krku a ten druhý taky na hlavě," řekl další muž. 

"Moravskoslezští kriminalisté 1. oddělení objasňují okolnosti zvlášť závažného zločinu vraždy. Ke skutku došlo dne 1. dubna 2019 kolem 21.30 v jednom z bytů v Havířově. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že tři muži měli nejprve popíjet alkohol. Následně měl 53letý muž zaútočit rukou ozbrojenou nožem na dva poškozené ve věku 57 a 43 let. Obě oběti způsobeným zraněním i přes poskytnutou pomoc podlehly," popsala policejní mluvčí Gabriela Pokorná s tím, že policisté podezřelého muže zadrželi.

"Před tři čtvrtě na deset převzali operátoři záchranné služby nejprve oznámení o jednom zraněném, následně byl nahlášen další. Na pomoc vyjely dva havířovské týmy – rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci. V bytovém domě u zraněných mužů byli již v okamžiku příjezdu posádek ZZS policisté, kteří poskytovali základní první pomoc. Záchranáři zahájili rozšířenou resuscitaci, neboť u obou postižených, kteří utrpěli mnohočetná bodná a řezná poranění, došlo k selhání základních životních funkcí. Prvotní lékařské vyšetření ukázalo, že jeden z mužů utrpěl poranění neslučitelná se životem a zasahující lékařka konstatovala jeho smrt. Posádky se dále soustředily na pomoc druhému pacientovi. Záchranáři provedli intubaci dýchacích cest, zajistili přístrojem řízenou ventilaci. Za nepřetržité nepřímé srdeční masáže, dalších prováděných úkonů a podávání léků, se čtyřicet minut pokoušeli obnovit krevní oběh, avšak jejich snaha byla marná. I druhý z mužů svým zraněním na místě podlehl. Čtyřiačtyřicetiletá žena byla posádkami ZZS ošetřena se známkami akutní stresové reakce, nejevila žádné známky poranění. Záchranáři ji následně předali do další péče zdravotníků havířovské nemocnice," informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

"Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které budou následně zkoumat znalci. Vzhledem k ovlivnění podezřelého alkoholem nebylo možno konat jeho výslech bezprostředně. Vrchní komisař nařídil soudní pitvy zesnulých. Po shromáždění důkazů zahájil vrchní komisař trestní stíhání 53letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy. Pachateli skutku tak hrozí až výjimečný trest. Vrchní komisař učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," dodala dále mluvčí Pokorná.

Muž obžalovaný z podvodu u havířovského soudu.
Internetového podvodníka posílá soud do vězení, on odmítá
Hasiči v Bohumíně museli vytahovat z příkopu převrácený popelářský vůz.
Hasiči vytahovali z příkopu převrácený popelářský vůz