Událost si vyžádala zásah sedmi hasičských jednotek. Jednalo se o tři profesionální sbory Českého Těšína, Třince a Frýdku-Místku, kterým ještě vypomohly dobrovolné jednotky z Ropice, Bystřice, Českého Těšína-Města a podnikoví hasiči Třineckých železáren.

Oheň zasáhl plochu o rozloze 30×50 metrů a dvě ocelové haly. „Hořela hromada vyřazených aut ve třech a čtyřech vrstvách nad sebou. Některé vraky vzplály i s pneumatikami. Hasiči dostali oheň pod kontrolu už zhruba za hodinu a čtvrt, dohašování jim zabralo dalších několik desítek minut. Většina jednotek se vracela na své základny po dvaadvacáté hodině. Na kontrolu požářiště zůstaly až do úterních ranních hodin dvě jednotky dobrovolných hasičů z Ropice a Českého Těšína-Města," upřesnil tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Kouř z vraků aut i jejich pneumatik se naštěstí dostatečně rozptyloval po okolí, takže podle názoru pracovníků životního prostředí nezpůsobil žádné problémy. „Při požáru, za který může nedbalost při řezání rozbrušovací pilou, nebyl nikdo zraněn," prozradil Petr Kůdela s tím, že předběžná škoda na zařízení uvnitř dvou hal byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

„Může se ovšem ještě zvýšit o škodu na elektrických drátech nad vrakovištěm, které se teprve budou kontrolovat," naznačil Petr Kůdela.