Příměstské tábory na Opavsku totiž mají ve většině případů už kolonku obsazenosti zaplněnou. „Obsazeny už jsou téměř všechny kapacity a máme i náhradníky, pokud se stane, že se některé dítě nemůže tábora zúčastnit. Letos byly příměstské tábory obsazeny velmi brzy, rodiče se na ně ptali už na začátku roku. Ti, kteří plánují dovolenou dopředu, to potřebovali vědět.

Jinak se místa zcela zaplnila během května. Jako první byl obsazen tábor U Koní, kde máme tři termíny, ale zároveň také omezený počet dětí. Oblíbené jsou také prázdninové mixy, jsou to takové celotáborové hry, ale v rámci příměstského tábora,“ říká ředitelka Střediska volného času Opava Soňa Wenzelová.

Ivan Kopecký - Ilustrační foto.
VIDEO: Ivan Kopecký před utkáním v Mladé Boleslavi

Smůlu už mají i rodiče, kteří plánovali umístit svou ratolest na tábor prostřednictvím Centra volného času Kravaře. Jak nám potvrdila tamní ředitelka Eva Jurášková, i tady evidovali zájem už zkraje roku.

„Na jaře pak bylo plno. Nicméně doporučuji rodičům sledovat naše internetové stránky, kde průběžně vše aktualizujeme. Zároveň už mohou své děti přihlašovat i do kroužků v novém školním roce,“ dodává.

Dobrovolnice Zlatuše Zobalová pomáhá handicapovanému s učením a chodí s ním i na procházky.
Domov pro Pavla zachránili!

Kapacity jsou plné i u příměstských táborů v Hlučíně, kde probíhá během prázdnin pod taktovkou společnosti Edvia vždy od pondělí do pátku osm turnusů, různě zaměřených, určených pro děti od první do páté třídy.

Kde naopak ještě mají děti šanci prožít zábavný týden, je Vítkov. Tamní Středisko volného času ještě nabízí několik volných míst.

„U nás to většinou rodiče nechávají na poslední chvíli, nejčastěji začínají příměstské tábory pro děti řešit v březnu,“ konstatuje ředitelka zmíněného zařízení Šárka Medunová.

Hněvošice zdobí unikátní roubený kostel.
Z historie regionu: Hněvošice zdobí unikátní roubený kostel
Výtluky na silnici, ilustrační foto.
Výtluky jsou na „polňačce“