Většinou se vánoční stromy ve městě stavějí o víkendu. S ohledem na stavební práce v ulici Astronautů ale byl tamní smrk skácen už v pátek. Na místě, kde stával, bude brzy zahájena stavba fastfoodové prodejny KFC.

Po odřezání byl smrk převezen na náměstí na Terase. V následujících dnech bude nazdoben, aby zpříjemnil atmosféru Vánoc.

„Další dva stromy byly postaveny v sobotu. Z beskydských Starých Hamrů jsme nechali přivézt smrk, který nyní stojí na náměstí TGM na Šumbarku. Druhý strom pochází z Havířova, a to ze zahrady rodiny v Rodinné ulici, která už jeden strom dříve městu věnovala. Jedná se o jedli, která už stojí na náměstí Republiky, kde bude postaveno tradiční Vánoční městečko,“ řekla vedoucí odboru komunálních služeb havířovského magistrátu Zdena Mayerová.

Právě kácení krásné jedle se neobešlo bez slz. Členové rodiny, která ji městu věnovala, se s ní loučili nejen při kácení na zahradě, ale přišli se podívat i na náměstí, kde teď bude těšit všechny příchozí. 

Vánoční strom v centru města bude slavnostně rozsvícen v sobotu 2. prosince v 17 hodin. Poté bude odpálen ohňostroj a vystoupí slovenská skupina No Name.

Špičková evropská vizážistka Michaela Bernatíková denně pracuje ve svém havířovském studiu, kde jsou k vidění i poháry z jejich dosavadních soutěžních úspěchů.
Vizážistka z paneláku okouzlila Evropu

V Karviné už stojí vánoční stromy

Hned na třech místech postavili během soboty dělníci vánoční stromy. Jeden z nich stojí tradičně na Masarykově náměstí, druhý u kina Centrum a třetí rovněž v centru u kostela sv. Marka.

Všechny tři věnovali soukromí majitelé přímo z Karviné nebo blízkého okolí. Slavnostní rozsvěcování vánočního stromu na Masarykově náměstí je naplánování na neděli 3. prosince před 17. hodinou.