Nejdříve na přelomu března a dubna budou zahájeny práce na silnici II/473, a to od křižovatky „U Rady“ v Místku, kolem Kauflandu a magistrátu až k nemocnici na Bruzovskou ulici ve Frýdku. Doprava bude svedena v obou směrech do jednoho pruhu. To znamená, že úsek bude průjezdný, ale s omezením. Řidiči by se měli připravit na tvorbu kolon, zejména v dopravní špičce po 14. hodině. Ve stejném období začnou také práce na silnici II/477, a to od autobusových zastávek u obchodu Albert ve Frýdku přes kruhový objezd u Sekerovy vily na Slezské až do Starého Města a Bašky.

„Město vedlo s krajem i zhotoviteli prací jednání již koncem roku a vyzývalo je, aby opravy rozdělili do etap, jinak hrozí, že se doprava ve městě totálně ucpe. Na jednáních snaha byla, ale skutečnost je jiná. Jedná se o komunikace kraje a město nemůže termíny jejich oprav ovlivnit. Pokud kraj předloží veškeré doklady potřebné k povolení uzavírek silnic, nezbývá, než je povolit. Ke škodě je také to, že o opravách kraj neinformuje veřejnost a žádosti o povolení uzavírek nám předkládá ke schválení na poslední chvíli,“ poznamenal náměstek pro dopravu Karel Deutscher.

OPRAVA MOSTU ZAČALA

V minulých dnech už začala oprava mostu přes potok Olešná na silnici II/473 poblíž autobusové zastávky Štandl. Po ukončení opravy mostu, která má trvat až do léta, se bude opravovat silniční úsek od hypermarketu Albert po Příborskou ulici.

K dopravním komplikacím navíc od poloviny dubna přibude oprava mostu na dálnici D48 u Frýdku-Místku, kterou bude mít na starosti Ředitelství silnic a dálnic. Rekonstrukce tam bude trvat dva měsíce. Opravovat by se v dubnu znovu měla i silnice mezi Frýdkem-Místkem a Dobrou při loňské rekonstrukci stavební firma podle následného laserového měření, které zadal kraj, použila méně asfaltu, než měla.

Na Jablunkovsku se začala opravovat silnice I/11.
Na Jablunkovsku je letošek plný oprav