Rybáři zjistili, že stavbaři do koryta umístili dvě ocelové roury, vybudovali tam provizorní suchý přechod a základy pro patku nového mostku. O své činnosti ale nedali vědět rybářům.

Rybáři kritizují průběh stavby v řece Lučině. Zdroj: Deník/Libor Běčák

„Přijeli jsme to tady zkontrolovat, protože včera tady byli s bagrem v korytu a nedal nám nikdo vědět. Podle zákona však musíme být informováni, abychom mohli přelovit ryby. Lučina je pstruhová voda a platí pro ni stanovená pravidla," řekli Deníku přímo u řeky zástupci rybářské organizace a rybářské stráže.

O pochybení ze strany stavební firmy rybáři informovali havířovskou radnici. Konat však bude i krajský úřad, protože meandrující řeka Lučina je na velké části území Havířova chráněnou přírodní památkou a vztahují se na ni přísnější podmínky ochrany.

Aktualizace: 

Jak byl Deník informován, dohled nad dodržováním stanovených podmínek má ekologický dozor. Ten měl zkontrolovat vodní tok před zahájením prací a s výjimkou plotice ve vodě žádnou jinou rybu neobjevil. Radnici písemně sdělil, že žádné opatření proto není nutné provádět. 

Rybáři kritizují průběh stavby v řece Lučině. Zdroj: Deník/Libor Běčák