„Dealeři často lživě informují naše pojištěnce a šíří poplašné a nepravdivé zprávy, že VZP krachuje, a že od roku 2014 nebude poskytována péče v nemocnicích z důvodu neuzavření smlouvy jejím pojištěncům," popisuje situaci Aleš Zbožínek s tím, že situace je stejná ve všech třech krajích, které spravuje jím řízená pobočka.

Zároveň dodává, že VZP přitom jako první ze zdravotních pojišťoven nasmlouvala v roce 2013 zdravotní péči ve všech smluvních zdravotnických zařízeních, a tím zajistila dostupnou a komplexní zdravotní péči obyvatelům všech krajů ČR.

„Zdravotní péči řádně hradíme a budeme hradit i nadále, bez ohledu na zavádějící informace a neseriózní aktivity konkurence," doplnil ředitel regionální pobočky VZP.

Zároveň pojištěncům doporučuje, aby nepodléhali tlaku na ulici nebo v domácnosti. „I ‚nezávazný' podpis je podle nového zákona právně relevantní a nelze jej odvolat. K 1. lednu 2014 by tak podvedeným klientům mohla hrozit nechtěná změna jejich dosavadní zdravotní pojišťovny, a tím v řadě případů i nedostupnost lékaře, na kterého byli zvyklí," upozorňuje ředitel regionální pobočky VZP.