Na mapě nevinně vypadající rovinka s velmi mírnou zatáčkou, ve skutečnosti ale místo, kde se řidiči často nechávají svést k rychlé jízdě a riskantnímu předjíždění.

Úsek silnice na ulici Ostravské mezi karvinským Jindřichovým Dvorem a Doly se zařadil do nejnovějšího žebříčku deseti nejrizikovějších míst v zemi, který na základě databáze dopravních nehod evidovaných Policií ČR sestavila pojišťovna Allianz.

Jen v loňském roce zde podle ní došlo ke dvěma vážným nehodám, při nichž se tři lidé těžce a tři lidé lehce zranili. O rok dříve zde mj. zemřela pod koly auta žena přecházející silnici.

„Podmínkou pro zařazení místa do automapy bylo to, že se na něm v minulém roce přihodily minimálně dvě na sobě nezávislé vážné dopravní nehody s těžkými zdravotními následky nebo smrtí, mezi kterými nebyla vzdálenost větší než sto metrů. Kromě toho byla nehodová lokalita porovnána také podle četnosti drobnějších nehod, ke kterým zde došlo,“ vysvětlil mluvčí pojišťovny Václav Bálek s tím, že konkrétní úsek karvinské silnice se momentálně stal nejrizikovějším místem v Moravskoslezském kraji a šestým nejnebezpečnějším místem v Česku.

V Dukelské ulici v Havířově-Šumbarku byl ve sklepě obytného domu nalezen dělostřelecký granát.
VIDEO: Kvůli nálezu válečné munice v Havířově v sobotu evakuovali nájemníky

Podle policejní mluvčí Zlatuše Viačkové lze však za kritickou považovat celou Ostravskou ulici, na které už v minulosti zemřely nebo se zranily desítky osob.

HROZBOU JSOU SAMI ŘIDIČI

„Jedná se o širokou, ve většině případů rovnou čtyřproudou silnici, která řidiče láká k rychlé jízdě a riskantnímu předjíždění. Výsledkem jsou pak časté nehody a také řada úmrtí. Například na úseku Ostravské ulice před Orlovou, v místě, kde se odbočuje na Havířov, došlo v loňském roce během zhruba patnácti dnů hned ke třem dopravním nehodám. A není tomu ani týden, co na této ulici v blízkosti karvinské haly STaRS došlo ke smrtelné srážce mezi autem a bruslařem,“ přiblížila Viačková a dodala, že podobně nebezpečná je také rovná a široká silnice I/67 z Karviné do Českého Těšína, kde se jen mezi lety 2014 a 2016 odehrála na každém kilometru úseku jedna nehoda s těžkým nebo smrtelným zraněním.

Zahrádkářka paní Ludmila Müllerová
Jaro je tady! Kdo zahradě dá, co potřebuje, bude mít úrodu i v mizerném roce

„Podobných úseků či silnic bychom v regionu našli víc. Hrozbou jsou přitom sami řidiči, kteří nedodržují přikázanou rychlost či nedokážou odhadnout situaci. Například na cestě kolem karvinské průmyslové zóny ve směru na Dětmarovice dochází k častým nehodám na podzim, kdy rychle jedoucí motoristé nemyslí na to, že v blízkosti silnice se nachází rybník, a už během prvních podzimních měsíců tak může cesta po ránu namrzat,“ doplnila policejní mluvčí.

Kapitán Karviné Pavel Eismann a jeho spoluhráči předvedli herní mizérii.
Kam se hrabe Hamlet. Tohle byla tragédie!