Pro zájemce o studium si jednotlivé fakulty SLU v Opavě připravily tradiční bohatý program. Uchazeči se na dnech otevřených dveří mohou seznámit s fungováním školy a její atmosférou, pedagogy, potenciálními spolužáky, učebnami a v neposlední řadě se dozvědí požadavky k jejich přijetí.

Například na Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty SLU v Opavě mohou případní budoucí studenti využít nabídky osobní konzultace přímo s vyučujícími, konat se budou v sobotu 11. ledna od 9 hodin, zájemci se však musí přihlásit nejpozději do pátku 10. ledna. Den otevřených dveří se pak na Filozoficko-přírodovědecké fakultě SLU v Opavě uskuteční 29. ledna, následně ještě jednou v prvním březnovém týdnu.

BK Opava-ERA Basketball Nymburk.
Opora basketbalové Opavy Filip Zbránek: Šance porazit Nymburk byla
Ilustrační foto
Nové bezpečnostní kamery se zaměří na problémové přejezdy v kraji

Slezská univerzita. Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Petr Dušek

Univerzita průběžně aktualizuje program dnů otevřených dveří. „Ty si řeší jednotlivé fakulty samy za sebe,“ uvedl tiskový mluvčí SLU v Opavě Daniel Martínek s tím, že zájemci dostanou odpovědi na všechny své otázky. A doplnil informaci o nejžádanějších oborech:

„Zhruba dva, tři roky je největší zájem o tvůrčí fotografii, o obor všeobecná sestra, ale i o lázeňství, gastronomii a turismus. Za nimi následují ekonomické obory.“

Jak je zvykem, přihlášky ke studiu mohou letošní středoškoláci zasílat do konce února, ovšem na většině opavských fakult je první kolo přijímacího řízení prodloužené až do konce března. Bližší informace naleznou uchazeči o studium na webových stránkách univerzity www.slu.cz.

Ilustrační foto.
Opilý řidič naboural dopravní značku i zábradlí
České dráhy - Ilustrační foto
Cestující zuří. České dráhy zrušily zpáteční jízdné

Přehled dnů otevřených dveří a konzultací:

Matematický ústav v Opavě – 29. ledna 2020
Institut tvůrčí fotografie – konzultace 11. ledna 2020
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné – 28. ledna 2020
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě – 29. ledna 2020 a 7. března 2020
Fakulta veřejných politik v Opavě – 14. února 2020