Havířovská desítka se tradičně běží na podporu postižených sportovců – boccistů. Těm je určen výtěžek z vybraného startovného. 

"Bude to pravděpodobně jedna z největších běžeckých akci v historii města. Rád bych pozval všechny, kteří běžet nechtějí, ať vytvoří běžcům bouřlivou atmosféru. Těch je přihlášených přes 700 a další přibydou v sobotu," řekl za organizátory Martin Kučera.

Registrace závodníků začne už v 8 hodin. Ti, kteří se registrovali v předstihu, si mohou startovní číslo vyzvednout už nyní v Komunitním centru Lučina. V sobotu pak mohou přijít přímo ke startu své kategorie.

Start dětského běhu bude v 10 hodin. O půl hodiny později vyběhnou závodníci na trati 5 km. V 11.30 startují společné závody na 10 km, štafetový běh 4x2,5 km a seniorský běh.

Závody si letos vyžádají mnohem rozsáhlejší dopravní omezení v celé centrální části města. 

Trasa běžeckého závodu Havířovská desítka. Zdroj: Pořadatelé H10

Děti a senioři běží z náměstí Republiky k otočnému bodu v křižovatce Hlavní třídy s ulicemi ČSA a J. Wericha a pak zpátky do cíle.

Ostatní závody mají trasu: náměstí Republiky - otočný bod Podloubí na Hlavní třídě - křižovatka OD Elan - otočný bod křižovatka Dělnická-Vardasova - křižovatka OD Elan - křižovatka Dlouhá třída a 1. máje - otočný bod křižovatka Národní třídy s ulicemi 17. listopadu a Na Nábřeží - zpět po Národní a Dlouhé třídě na náměstí Republiky. Podél těchto ulic mohou lidé běžcům fandit.

Kvůli závodům bude z centra odkloněna veškerá doprava, včetně autobusových linek, které pojedou po ulicích Mánesova, U Stromovky a Na Nábřeží. Předpokládaná doba ukončení omezení je stanovena na 15. hodinu.

Více o dopravním omezení

Více o Havířovské desítce

 

Prvňáci ZŠ Na Nábřeží Havířov-Město. 1.A Mgr.Gabriela Turoňová. Horní řada zleva: Miriam, Natália, Roman, Karolína, Nina, Daniel, Aleš, Lukáš. Dolní řada zleva: Patrik, Lara, Vítězslav, Jakub, Melánie, Anna, Vanesa, Kája, Bára, Samuel
Představujeme prvňáky ZŠ a ZUŠ Školní Petřvald a ZŠ Na Nábřeží Havířov