V září 2016 oznámil svou kandidaturu i v prezidentských volbách 2018, u ministerstva vnitra se však nakonec nezaregistroval. Přesto chce volby ovlivnit.

„Stejně jako před pěti lety, kdy jsem vám poděkoval za podporu v prezidentské volbě 2013 a poté podpořil kandidaturu Karla Schwarzenberga, také i nyní vám děkuji za podporu v letošních prezidentských volbách 2018 a přeposílám doporučení ve formě královského hlasovacího lístku,“ uvedl ve vyjádření pro své příznivce Adamec, který se angažuje v monarchistické straně Koruna Česká.

Ta oslovila příznivce obnovy monarchie v souvislosti s přímou volbou prezidenta. Doporučila voličům, aby do urny vhodili napodobeninu volebního lístku se jménem Karel Habsburský, král český, markrabě moravský, vévoda slezský. Strana přiložila i „královský“ volební lístek, který lze podle ní využít k protestní volbě.

Ilustrační foto.
Volíme prezidenta. Už podruhé. Připomeňte si s námi zajímavosti z roku 2013

„Coby předsednictvo strany konstatujeme, že naši podporu nemá žádný z kandidátů na tento úřad. Přestože vnímáme počínání současné hlavy státu jako nejlepší příklad a argument toho, proč by u nás měla být obnovena dědičná parlamentní monarchie, máme pochopení i pro vůli všech našich členů a sympatizantů, kteří se rozhodnou svého volebního práva využít pro podporu změny na tomto postu,“ uvedlo v tiskovém prohlášení předsednictvo politické strany Koruna Česká.

Emil Adamec se opakovaně snaží vysvětlovat, že podpora konstituční monarchie není nic bláznivého či hloupého, protože státy s tímto zřízením patří k nejvyspělejším na světě. Před volbami v roce 2013 sháněl podpisy nutné pro kandidaturu, nakonec jich ale nezískal ani tisíc.

Volby v Praze.
Jste nemocní a nejste schopni jít volit? Komise přijde za vámi domů