3. soutěžící - MILADA SKLEPKOVÁ, PETŘVALD

Maskot soutěžeV lednu 1965 jsme měli svatbu a plánovali svatební cestu k moři do Jugoslávie.

Čekali jsme na devizový příslib, jinak to nešlo. Konečně jsme se dočkali a v létě se sestrou, švagrem a jejich novým spartakem vyrazili na vysněnou dovolenou.

Cesta byla nekonečná, po dvou dnech jsme dojeli do cíle Umagu na Istrii. Krásné ráno, den jsme únavou u stanu prospali, pak to ale stálo za to.

Čekala nás krásná, čistá a skalnatá pláž, nádherné moře, západ slunce, zpěv cikád, milování na pláži. Co víc si přát?

Hned druhý den jsme o skálu píchli nový kajak a bylo po radosti. Po pár dnech jsme cestovali dál na jih Rijeka, Primošten, Split, památný Mostar (na snímku vpravo dole).

Zůstali jsme v Primoštenu čtrnáct dnů, bylo to super. Krásná zátoka, městečko, pečené ryby prostě ráj.

Švagr Franta, celý nadšený, jen v plavkách se nechal vyfotit na mezkovi. Ještě netušil, co bude.

Následné dny svědění a postupný ekzém si na intimních místech jako suvenýr dovezl až domů. Pokazil si zbytek dovolené a cestu zpět většinou odřídila sestra Lída.

Šťastně jsme dojeli, mně a mému muži Jirkovi (na rozdíl od švagra) zůstaly hezké vzpomínky i suvenýry.

Je to již 47 let, jsme stále spolu, dovolených u moře i s dětmi přibylo několik, ale ta první novomanželská byla nejhezčí.

Moje první dovolená u moře

Strávili jste před lety svou první dovolenou u moře? Jak na to dnes s odstupem let vzpomínáte? Máte ze své první dovolené u moře fotografie? Pošlete nám je, napište krátký příběh, uveďte, kde to přesně bylo, ve kterém roce, co vás potkalo veselého…

Soutěžte o ceny! Více zde: SOUTĚŽ DENÍKU: Moje první dovolená u moře

Své příspěvky s heslem DOVOLENÁ posílejte na e-mailovou adresu: soutez.moravskoslezsky@denik.cz nebo na poštovní adresu: Moravskoslezský deník, Mlýnská 10, 702 00 Moravská Ostrava