Do likvidace nehody osobního automobilu se zapojily hned čtyři jednotky hasičů. Řidič a jeho tři spolucestující s ním sjeli do vody pod jez beskydské řeky Lomné v obci Horní Lomná na Frýdecko-Místecku. Nehoda se vyžádala jednu zraněnou osobu.

Z řeky Lomňanky, jak ji nazývají místní obyvatelé, vytáhl havarovaný a pořádně mokrý automobil Hyundai silný hasičský automobilový jeřáb z Ostravy-Zábřehu a položil jej koly zase na okraj silnice.

„Nehoda se stala v pátek před devátou hodinou ranní. Do Horní Lomné ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Třinec, dodatečně byl povolán k vyproštění auta z vody i automobilový jeřáb AJ 60 Demag/Terex s mobilní kontejnerovou dílnou. Zasahovaly zde také dvě jednotky dobrovolných hasičů z Jablunkova a Mostů u Jablunkova,“ připojil podrobnosti mluvčí hasičů Petr Kůdela.

První ročník slavností vína na frýdeckém zámku (2021).
Frýdecký zámek a hrad Hukvaldy ožijí slavnostmi vína

Při havárii ani během dopoledního vyprošťování automobilovým jeřábem neunikly do řeky žádné provozní kapaliny. Hasiči však ihned po příjezdu k nehodě položili na hladinu řeky pod místem nehody sorbční hady. To už byli všichni čtyři cestující venku z auta, které mělo ve vodě zcela ponořená kola, ale navíc bylo zezadu pěkně sprchované proudem ledové vody padající z jezu.