„Se státním podnikem DIAMO jsme uzavřeli smlouvu už před Vánoci a na začátku roku 2021 dojde také k podepsání převzetí, včetně zápisu a také důlně-technického protokolu. Ten bude obsahovat všechny podrobnosti tak, aby to předání proběhlo v pořádku,“ řekla Vanda Staňková, předsedkyně představenstva OKD.

Práce v podzemí černouhelných dolů na Karvinsku. Ilustrační snímek.
Havlíček: Náklady na útlum těžby OKD budou 15,6 mld. Kč

Se začátek nového roku také přešlo pod pod DIAMO 749 zaměstnanců OKD. Skupinu 200 lidí si státní podnik nadále ponechá pro útlumové práce a zbylých 549 propustí.

Hledání nové práce

Všem zaměstnancům OKD, kteří svůj pracovní poměr už ukončili nebo v budoucnu ukončí, pomáhají s přípravou na přechod do jiného zaměstnání personalisté OKD v rámci programu Nová šichta.

„V tuto chvíli se nám podařilo navázat spolupráci už s více než 80 firmami z našeho regionu, což je velký úspěch a tyto společnosti mají o naše lidí zájem, takže budeme rádi, pokud se naši zaměstnanci do projektu Nová šichta zapojí. V provozu je také naše vlastní aplikace Burza práce, která velmi efektivně propojuje naše zaměstnance s novými zaměstnavateli. V tuto chvíli už jsme tak daleko, že zaměstnavatelé mají domluvené pohovory s našimi propouštěnými zaměstnanci,“ dodala personální ředitelka OKD Radka Naňáková.

Do projektu Nová šichta se mohou hlásit nejen v současnosti propouštění zaměstnanci, ale i ti, které rozvázání pracovního poměru čeká v následujících měsících.