Od 1. června se šéfredaktorem skupiny Deníků v Moravskoslezském kraji stává Martin Pleva (snímek vpravo). Po více než jedenácti letech vystřídá na této pozici Tomáše Šiřinu (snímek vlevo). Ten odchází do ostravského studia České televize.

Tomáš Šiřina„Šéfredaktor Tomáš Šiřina odvedl na místě krajského šéfredaktora kus práce. Řekla bych, že výrazně pomohl tomu, že se našim aktivitám v kraji daří slušně prosperovat i v době, která není ekonomicky lehká," řekla Pavla Bittnerová, ředitelka vydavatelství VLP, a. s., v Moravskoslezském kraji.

Dodala, že jmenování Martina Plevy mělo logiku. „Patří delší dobu do úzkého týmu, který se podílí na vedení redakce. Pan Pleva je pro mě a vedení celé společnosti zárukou kontinuity a zvládnutí složitých úkolů, které nás čekají," dodala Pavla Bittnerová.

Martin PlevaDvaatřicetiletý Martin Pleva je absolventem Ostravské univerzity. V Deníku pracuje od roku 2005.

„Regionální Deníky mají velký potenciál, který bych rád dále rozvíjel. Budeme se snažit čtenářům přinášet nejen zajímavé zpravodajství z jejich okolí, které jinde nenajdou, ale i další cenné informace, díky kterým pro ně budou tyto noviny opravdu užitečné," uvedl Martin Pleva.

Tomáš Šiřina (47 let), který také v Ostravě vystudoval češtinu a historii, nastupuje na místo ředitele ostravského studia České televize. Šéfredaktorem Deníku v Moravskoslezském kraji byl od roku 2002.