Mají už zpracovanou zastavovací objemovou studii. Podle ní by měly být vybudovány nové objekty s 1800 m2 vodní plochy.

„Vznikne nová bazénová hala, kterou spojovací krček propojí s budovou Rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích. Počítá se také s výstavbou nového vstupního objektu, nového stravovacího objektu, denních apartmánů a viladomů. Součástí projektu je několik venkovních bazénů s termální vodou a parkoviště pro 300 aut,“ říká mluvčí Lázní Darkov Miroslav Slaný.

Výstavba Thermeparku má stát zhruba 650 milionů korun. Podle mluvčího lázní část z nich pokryjí Lázně Darkov z vlastních zdrojů, část by měla přitéct z evropských fondů, na část si vezmou Lázně Darkov úvěr. V neposlední řadě by měl pomoct i příspěvek Moravskoslezského kraje a města Karviná.

„Karviná má ideální podmínky pro takovýto projekt a zaslouží si ho, Lázně Darkov mají zase potřebné know-how a zázemí k provozování velkého termálního parku, spojení proto dává smysl,“ uvedla generální ředitelka Lázní Darkov Ing. Pavlína Filipi.

Společně s výstavbou velkého termálního parku se plánuje také celková rekonstrukce stávajícího objektu lázeňského Rehabilitačního bazénu, se kterým bude Thermepark propojen.

Oprava mostu na Rudné ulici, listopad 2018 v Ostravě.
Spása! Rudná se po devíti měsících zase otevře
Hasiči z Karvinska zachraňovali psa z hluboké betonové šachtice.
Fenka Mia děkovala radostným během hasičům za záchranu