Nehoda se stala po 8. hodině na ulici 17. listopadu. Starší žena se pohybovala ve vozovce v místě, kde není přechod pro chodce. V místě se však frekventovaná silnice běžně přechází. 

"Krátce před půl devátou došlo na třídě 17. listopadu, v době, kdy tam panoval poměrně hustý provoz, ke střetu osobního motorového vozidla a chodcem. 62letá chodkyně byla zachycena projíždějícím VW Passat, přičemž utrpěla zranění, kterým na místě podlehla," sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Záchranáři neměli šanci. "U dvaašedesátileté ženy byla zahájena základní resuscitace před příjezdem týmu rychlé lékařské pomoci, který k postižené dorazil během čtyř minut po nahlášení na tísňovou linku. Pacientka při střetu utrpěla mnohočetná poranění na více částech těla a na místě jim podlehla. Zasahující lékař po svém příjezdu již mohl pouze konstatovat její smrt," potvrdil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Okolnosti, za jakých se nehoda stala, vyšetřují policisté. Pomoci jim mohou i svědci, kteří nehodu viděli.

"26letý řidič vypověděl, že ženu zahlédl na poslední chvíli, když se pohybovala mezi jízdními pruhy. Přes snahu střetu zabránit však ženu srazil. V době nehody nebyl pod vlivem alkoholu ani drog," dodala mluvčí Viačková. 

Pomohou svědci?

"Vzhledem k tomu, že se nehoda stala v centru města a v době hustého provozu, přivítají policisté k objasnění nehody informace od očitých svědků. Pomoci mohou také motoristé, kteří v době před nehodou místem projížděli a mohli by mít obrazový záznam z palubních kamer ve svých vozidlech. Hlásit se mohou na kterémkoli policejním oddělení nebo na lince 158," uvedla mluvčí. 

Ilustrační foto.
Policie hledá lidi, které měl muž ohrožovat nožem