„ČEZ Teplárenská dodává teplo a teplou vodu do Orlové a Bohumína z Elektrárny Dětmarovice. Tepelné podmínky pro automatické zahájení dodávek tepla ještě naplněny nebyly, nicméně na přání odběratelů z Orlové jsme s vytápěním orlovských domů začali už dnes,“ uvedl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Společnost Veolia v Moravskoslezském kraji dodává tepelnou energii zhruba 175 tisícům domácností, průmyslovým podnikům, nemocnicím, obchodním střediskům, školám i dalším zákazníkům.

„Podle posledních teplotních měření to vypadá, že budou naplněny podmínky, stanovené vyhláškou ministerstva průmyslu, a Veolia Energie ČR pravděpodobně zahájí dodávky v Moravskoslezském kraji (na Ostravsku, Karvinsku, Frýdecko-Místecku a Krnovsku) v průběhu středy,“ informovala mluvčí společnosti Jana Dronská.

Vyhláška ministerstva stanovuje, že dodávky tepla mají být zahájeny, když průměrná denní teplota venkovního vzduchu v lokalitě poklesne pod 13 °Celsia ve dvou po sobě následujících dnech a v následujícím dni nelze očekávat zvýšení teploty.

Na středu předpovídají meteorologové pro náš kraj polojasno, odpoledne a večer přechodně až oblačno. Nejvyšší teploty od 12 do 15 °C. Ve čtvrtek už se mají ale teploty vyšplhat přes den na 18 až 22 °C, stejně jako v pátek. 

Jednání havířovských zastupitelů.
Zastupitelé jednali o služebně, jazzu i vánočních dárcích
Posledních pět dní mají případní zájemci o registraci on-line. Pak až přímo na místě.
Poslední dny registrace do Havířovské desítky!