Lanovka ten den bude v provozu do 19.30 hodin. Tisková mluvčí Frenštátu pod Radhoštěm Iva Vašendová upřesnila, že lanová dráha bude jezdit od července do září vždy o sobotách, nedělích a státních svátcích, v červenci zpravidla v sobotu od 9 do 20.30 hodin a v neděli od 9 do 18 hodin a navíc při konání kulturních akcí Frenštátského kulturního léta 2020. 

K hodně navštěvované výstavě v Muzeu Oderska patřila výstava o zániku Oderského zámku.
V Muzeu Oderska možná budou historické skvosty

Starosta Frenštátu pod Radhoštěm Miroslav Halatin připomněl, že město Frenštát pod Radhoštěm a obec Trojanovice podpořily provoz lanovky pro veřejnost v roce 2020 poskytnutím individuální dotace z Fondu Horečky. „Letos vzhledem k epidemii Covid 19 začíná lanovka jezdit pro veřejnost později a provozní doba je oproti předchozím letům zkrácena na tři měsíce a pouze o víkendech. Přesto jsme považovali za vhodné, aby alespoň v omezeném režimu fungovala. Oblast Horeček je jedním z místních turisticky vyhledávaných cílů jak občany, tak návštěvníky města. Její provoz rozšíří nabídku služeb a podpoří návštěvnost a cestovní ruch v této lokalitě,“ uvedl Miroslav Halatin.

Majitelem lanové dráhy na Horečkách je Tělovýchovná jednota Frenštát pod Radhoštěm. Lanovka prioritně slouží skokanům pro jejich činnost, především v době tréninků a závodů. Pro veřejnost byla znovuotevřena po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2016. V loňské turistické sezóně přepravila 8 299 návštěvníků z řad veřejnosti.