Jak pracovníci útulku potvrzují, maminky jsou starostlivé a vzorné, s otci je to horší. Jsou neznámí a ke svým potomkům se nehlásí. Zaměstnanci útulku ale vůbec nemají strach, že by si štěňata nenašla nový domov.

„Obě fenky k nám přišly už březí, jedna ve vyšším stádiu. Jedné se narodilo 8 štěňátek, druhé 5. Všechna štěňata jsou zdravá a čiperná. Ta starší už jsou připravena k možnému odběru a budou nabídnuta na našich webových stránkách. Ta mladší si ještě musí počkat,“ řekla Šárka Štěrbová.

Vizualizace podoby panelového domu.
Bohumínské paneláky už nebudou barevné. Trend diktuje šedá

V havířovském útulku je nyní celkem 78 psů. Jde o psy, kteří nebyli očipováni. „Nejčastěji odchytáváme psy na starém Šumbarku a v Prostřední Suché. O mladší psy menšího vzrůstu je poměrně velký zájem. Horší je to se staršími psy a s těmi, kteří mají nějaké problémy,“ dodala vedoucí útulku Dagmar Polaková.

Kdo si z nejrůznějších důvodů nemůže psa z útulku osvojit a vzít domů, může docházet alespoň na venčení. „My to vítáme a snažíme se zájemcům vyhovět. Venčí se denně od 13 do 16.30 hodin s výjimkou pondělí, kdy je sanitární den. Zájem je především o víkendech,“ dodala Poláková.

Slavnostním průvodem odstartovaly v sobotu oslavy 150 let fungování Lázní Darkov. Lázeňský park se vrátil do druhé poloviny 19. století.
OBRAZEM: Dalších 150 let, znělo přání gratulantů