"Před půl jedenáctou večer převzali operátoři informaci o havárii osobního automobilu, který narazil do stromu. Na místo události ihned vyjela vítkovská posádka rychlé lékařské pomoci a zdravotnický tým z Oder, následně ještě také další posádka RZP," uvedl k události Lukáš Humpl, mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje.

Záchranáři ošetřovali čtyřiadvacetiletého muže, který zůstal zaklíněn v automobilu. Byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Tým zdravotníků zraněného po zajištění životních funkcí zafixoval do podtlakové matrace.

"Zasahující lékařka u pacienta zjistila vážné poranění hlavy a nevyloučila ani další vážná poranění. Pro transport muže byl indikován vzlet vrtulníku, který však nemohl být uskutečněn pro neletové počasí. Pacient tak byl přepraven sanitním vozidlem do ostravské Fakultní nemocnice," doplnil mluvčí s tím, že ošetřen byl dále třiadvacetiletý mladík se středně těžkým poraněním páteře. "Se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej tým ZZS předal na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě," dodal Humpl.

Na místě nehody záchranáři ošetřovali ještě muže středního věku s akutní stresovou reakcí. Zasažený byl následně předán do péče interventa záchranné služby.

"Hasiči vyprostili z havarovaného vozidla dva zraněné muže. Také se zapojili do vyproštění Peugeotu a jeho naložení na vozidlo odtahové služby. Do Oderské ulice vyjela jednotka ze stanice Vítkov, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů z Vítkova. Hasiči z havarovaného auta vyprostili dva vážně zraněné muže mladšího věku - řidiče a spolujezdce - a předali je zdravotníkům. Vozidlo včas zabezpečili před případným požárem. Únik provozních kapalin nebyl zaznamenán," řekl k zásahu hasičů mluvčí Petr Kůdela.  

Nehoda ve Vítkově.Zdroj: Hasiči Moravskoslezského kraje