Město Štramberk totiž pořádalo rozsvícení vánočního stromu s vystoupením dětí ze školy a s jarmarkem ve čtvrtek 25. listopadu odpoledne na místním náměstí.

Na náměstí přišlo několik stovek lidí, kteří mohli nakoupit v některém ze stánků výrobky školáků, nechyběly ani stánky s občerstvením. Vyvrcholení nastalo v 17 hodin, kdy lidi na náměstí přivítala starostka Andrea Hlávková.

Stánky na Masarykově náměstí v Novém Jičíně jako předzvěst Adventního jarmarku. Nový Jičín, 15. listopadu 2021.
Adventní jarmark v Novém Jičíně bude, strom se ale rozsvítí bez veřejnosti

„Jsme asi jediní, nebo jedni z mála, kdo tuto akci pořádá. NA začátku týdne jsme zvažovali, zda dnešní akci uskutečníme. Jsem ráda, že jsme to zrealizovali. Věřím, že vy také, a když vidím, kolik vás tady je, těší mě, že jsme se takto rozhodli,“ řekla Andrea Hlávková a popřála přítomným, aby si i ve složité době užili nadcházejících vánočních svátků co nejlépe.Potom už se mikrofonu chopila vedoucí odboru kultury, propagace a cestovního ruchu Barbora Valná.

Obžalovaný J. B. (vpravo) se svým obhájcem v Opavě.
Peklo na zemi, ghetto, strach: soud pustil záznamy z tragické Výměny manželek

Ta poděkovala všem, kdo přišli a naladila přítomné na očekávaný okamžik rozsvícení vánočního stromu. „Věřím, že kromě světýlek na stromě se rozsvítí také světýlka v očích dětí,“ pronesla Barbora Valná a poté začala odpočítávat od desíti.

„Teď!“ zakřičel dav a u kostela se rozzářil jako v předchozích letech vánoční strom, další strom se rozsvítil uprostřed náměstí. V tu chvíli se náměstím nesl nadšený jekot zejména dětských návštěvníků.Poté prostor před pódiem zaplnily děti se zvonečky, ty po chvíli vystřídal dětský sbor, který za doprovodu kapely začal zpívat píseň Vánoční od Michala Tučného.