„Ten pes nebude v pořádku, protože v normálním případě dospělý pes nenapadne štěně, navíc s takovou intenzitou, že ho zabije. Takový pes je pak nebezpečný pro celé své okolí a samozřejmě také pro lidi, protože jde o velké a silné plemeno,“ uvedla pro Deník jedna ze zkušených kynoložek, která se chovem a výcvikem psů zabývá již takřka dvacet let.

„Může jít o psa, u kterého majitel naprosto nezvládl výchovu a navíc, pokud ho pouští bez dozoru na volno, je to prostě špatně, takový pes se nudí a může tak být zdrojem dalších problémů,“ dodávají další kynologové.

Ilustrační foto.
Do telefonní budky pro knihu

K incidentu došlo v úterý u nákladové rampy místních potravin ze strany zmíněné umělecké školy.

„Pes po útoku utekl, majitel zabitého štěněte neviděl ani nikoho dalšího, kdo by psa venčil. Vše nadále prověřujeme a šetříme,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Případ vzbudil velký ohlas také na sociálních sítích. Podle některých příspěvků údajně nejde o první podobný případ, kdy v dané lokalitě volně pobíhající pes stejného plemene napadl jiného psa. Oficiálně to ale není potvrzeno.

Sousedské derby v I.A třídě: Stonava prohrála s Albrechticemi (pruhované dresy).
OBRAZEM: Fotbalové derby Stonava – Albrechtice

„Incidenty se psy řešíme poslední dobou spíše výjimečně, ať se to již týká jejich pohybu na volno a bez náhubku, znečišťování okolí a podobně,“ uvedl pro Deník velitel karvinské městské policie Petr Bičej.

Zkušenosti se psími problémy znají čas od času třeba také v Havířově. Přímo k útokům a rvačkám mezi psy zde ale rovněž nedochází příliš často.

„Není to často, ale bohužel, občas se takové případy vyskytují. Statistiku ale nevedeme, protože většinou spadají pod Policii České republiky, která je následně i řeší,“ řekl šéf Městské policie Havířov Bohuslav Muras.

První výstava karvinského Fotoklubu v nových stálých výstavních prostorách je věnována jednomu ze zakladatelů a dlouholetých členů, vloni zesnulému Dušanovi Hartmannovi.
Fotoklub jede s novou energií, první výstava je vzpomínkou na kamaráda
Prezident fotbalového klubu MFK Karviná Jan Wolf, primátor města.
Prezident MFK Jan Wolf o baráži s Jihlavou: Neměl jsem na to nervy