K nehodě došlo na silnici 1/11. Sedmdesátiletý řidič osobního vozidla jel od Těrlicka na Český Těšín a dle předběžně zjištěných informací zřejmě zajel ke krajnici a rozhodl se otočit či odbočit na komunikaci situovanou po jeho levé ruce.

Karviná, pátek 21. 1. 2022 odpoledne. Silnice pokryl sníh a byly sjízdné se zvýšenou opatrností.
Neklouzalo vám to? Karvinské silnice zasypal sníh

Při tomto manévru však došlo ke střetu s osobním vozidlem řízeném ženou, která jela za ním. V každém z automobilů cestovali také spolucestující, přičemž zdravotníci si převzali do péče několik osob. Samotný řidič zraněním podlehl. Výsledek provedené orientační dechové zkoušky byl u řidičky negativní.

Nehoda v Těrlicku.Nehoda v Těrlicku.Zdroj: Lukáš Popp

„Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Pro zadokumentování nehody uzavřeli policisté komunikaci a řidiče směřovali na objízdné trasy. V šetření okolností a příčin i nadále pokračují,“ informovala Soňa Štětínská z Policie ČR.

Nehoda si bohužel vyžádala, jak už bylo zmíněno, lidskou oběť. Po příjezdu totiž hasiči zjistili, že během nehody došlo nejen ke zranění osob, ale také, že jedna osoba zůstala zaklíněna ve vozidle a nejevila známky života. Hasiči se kromě ošetřování zraněných osoby pustili ihned do vyproštění zaklíněného řidiče pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Během vyprošťování prováděli současně i jeho resuscitaci přímo v havarovaném vozidle, kterou poté převzali záchranáři a pokračovali v oživování seniora i po jeho vyproštění z vozu. I přes veškerou snahu hasičů a zdravotníků byl jejich boj o život muže neúspěšný.