Přichystány jsou divadelní vystoupení a průvodkyně v dobových šatech provedou návštěvníky nejen klasickým okruhem, ale rovněž okruhem speciálním, kde se v polovině trasy dostanou i do kostela.

HRŮZOSTRAŠNÝ KOMIKS

„Tam jsou stále největším lákadlem nedávno objevené gotické fresky z poloviny 15. století. Čekali byste, že i v kostele najdete hrůzostrašný „komiks“?,“ zve všechny zájemce kastelán Zámku Fryštát v Karviné Radim Kravčík.

Víkend na zámku bude také ve znamení divadla. Příjemně vás překvapí například divadlo pod názvem Klasika na zámku aneb sen z moci svatojánské. A kdo ví, možná se zde objeví i Romeo a Julie. „Představte si souhrnné dílo geniálního anglického dramatika Williama Shakespeara v 60 minutách. Že to není možné? Herecký soubor ostravského divadla Stará aréna vás rád přesvědčí, že to provést lze. A taky vás dokáže do hry zapojit,“ dodává karvinský kastelán.

ZAJÍMAVOSTI Z PARKU

Hodně zajímavého se pak návštěvníci dozví také při prohlídkách zámeckého parku s průvodcem, který zná tajemství leckterých jeho zákoutí. „Poví vám o parku a jeho současné kompozici zahrnující památné objekty, relaxační procházky i zařízení volnočasových aktivit,“ láká dále kastelán.

Prohlídky parku jsou zdarma a v sobotu i v neděli začínají vždy v 15 a 17 hodin. Pro účastníky bude k dispozici za akční cenu 10 korun i tištěný průvodce parkem. Přesný harmonogram zámeckých prohlídek, divadelních vystoupení a dalších najdou zájemci na webu: zamek-frystat.cz.

Přemnožený kloš jelení obtěžuje návštěvníky lesů.
V lesích na lidi útočí kloši, jejich bodnutí nepříjemně bolí