Na zámku se nachází 26 pokojů pro bezmála osmdesát hostů a restaurace. Jeho součástí jsou také prostory pro školení, svatební obřady nebo výstavy. Ta aktuální se nazývá Paměť místa a tvoří ji snímky renesančních náhrobních a erbovních památek severní Moravy a Slezska, které pořídil olomoucký fotograf a pedagog Petr Zatloukal.

Památka se sedmisetletou historií má za sebou více než pětiletou rekonstrukci.

„Byla to nutná doba, abychom tuto stavbu dostali do provozu. Nyní je v základním stavu, který umožňuje její využívání jako hotelu. Samozřejmě chceme ještě řadu věcí dodělat, týká se to například kovářských nebo truhlářských prvků. Zvelebovat budeme také prohlídkový okruh,“ řekl Petr Látal, jednatel firmy Kolštejn, která zámek vlastní.

Zámek by v budoucnu měl tvořit jeden celek s blízkou budovou fojtství. Zde by se měly nacházet další ubytovací kapacity. Dohromady mají být obě budovy schopny poskytnout nocleh více než stovce lidí najednou.

Loupežník Hotzenplotz má na osoblažském náměstí sochu, aby se jeho fanoušci měli u čeho fotit. Hotzenplotz se Osoblaze odvděčil tím, že přepadl vlak plný turistů a pár aut.
Loupežník Hotzenplotz láká turisty do Osoblahy. Má s ní společné jméno
Budování tůní na Jesenicku
Na Jesenicku přibývají desítky tuní. Pomohou zvířatům i vyprahlé krajině