Krnovský motoklub KMK byl založen v roce 2003. V posledních letech bývalo u krnovských motorkářů zvykem setkat se na začátku nové sezony před poutním kostelem na Cilíně. Zde kněz udělil motorkářům a jejich strojům požehnání, aby svůj koníček provozovali s boží pomocí ve zdraví.

„Dojeďte s bajkama, ne pěšky, ani autem,“ vyzývají organizátoři vlastníky motorek. A za co se vlastně motorkáři na Cvilíně modlí? To vysvětluje shrnuje motorkářská modlitba zveřejněná na webu krnovského motoklubu KMK.

Lidé popíjející a sedící na zahrádce na pražské Letné 10. května.
Další změna v otevírání zahrádek: Zákazníky zkontroluje hygiena, nikoliv vrchní

„Pane, svěřil jsi mi sílu, která může sloužit, ale je schopna též ublížit nebo zabít. Prosím pomoz mi, aby tato jízda nebyla pro mne nebo jiné jízdou zraňující, nebo setkáním se smrtí. Pane, slyš moji prosbu, daruj mi klid a rozvahu, abych schopnost řídit doplnil i ohleduplností a tak plnil Tvé přikázání NEZABIJEŠ. Matko milostná, přimlouvej se za mne a za všechny, které na této cestě budu potkávat, vždyť jsi naší matkou a Tvůj syn je Ježíš Kristus. Volám o Tvou pomoc, neboť vím, že Ty nás, své děti miluješ. Vypros nám Boží ochranu a šťastný návrat do našich domovů. AMEN,“ modlí se motorkáři na začátku nové sezony.