Deník ve speciální příloze Zdraví přináší sestavu rad odborníků, jak s úzkostí, strachem úspěšně bojovat. Zkuste se i vy na chvíli zastavit a nadechnout se, vytvořte si proti těmto nepříjemným pocitům protilátky. Je to výzva pro nás všechny. Jak na to?

První výzva se jmenuje „Tři radosti“

“Naše výzva vychází ze slavného experimentu psychologa Martina Seligmana. Ten zadal pacientům trpícím vážnou depresí jednoduchý úkol – zapisovat si každý den tři pozitivní skutečnosti,” říká Bohumila Čiháková, šéfredaktorka magazínu Deníku a dodává:  “když po dvou týdnech proběhlo nové měření, tak se u 94 procent z nich zjistilo výrazné zlepšení, které bylo srovnatelné s výsledky léčby pomocí psychoterapie a antidepresiv.”

Magazín Zdraví.Zdroj: DeníkBohumila Čiháková zároveň připojuje výzvu: “Budeme moc rádi, když to zkusíte také. Zapisujte si svoje 3 pozitivní věci, které vás během dne potkají. A pošlete mi je na můj mail, ať je anonymně, pokud si budete přát, nasdílíme i dalším čtenářům a čtenářkám Deníku. Můj mail je Bohumila.Cihakova@vlmedia.cz. Budu se těšit na vaše zápisky.”

Více rad a doporučení pro zachování klidu a zdravého rozumu pro vás přinášíme v podrobně zpracovaném tématu: Nebojte se strachu.

Speciál magazínu zdraví s podtitulem Strach: Jak ho zvládnout, vychází jako vloženná příloha tištěného Deníku ve čtvrtek 23. dubna a bude k dostáni ve všech běžných prodejnách novin.

Pokud nechcete čekat do příštího čtvrtka, můžete si 1. článek věnovaný tomuto tématu, přečíst ZDE: Nepoddávejte se strachu. Prozradíme, jak bojovat proti špatným pocitům