To byl případ Brita Barryho Austina, který byl po léta považován za nejtěžšího muže ve Spojeném království. Na svoji morbidní obezitu však tento dvaapadesátiletý muž nedávno doplatil. Zemřel na infarkt první den letošního roku.

Čína s divokou rýží
JÍDELNÍČEK: I exotické recepty z dalekých krajin mohou být dietní

Nejtučnější Brit vážil neuvěřitelných 320 kilo a některé zprávy hovoří o tom, že ve svém nejtěžším období dokonce 413 kilogramů. Denně spořádal desetinásobek doporučené dávky kalorií pro dospělého muže – 29 tisíc. Během jedné noci dokázal vypít až 40 půllitrů piva. Barry byl hvězdou několika televizních pořadů, jejichž prostřednictvím se britské televize snažili diváky varovat před zdravotními problémy, které brutální obezita přináší. Sám s ní ale dostatečně bojovat nedovedl, ačkoli snaha z jeho strany se objevila.

Barry se několikrát pokusil změnit svůj životní styl a po zasnoubení s přítelkyní se mu dokonce podařilo díky úpravě jídelníčku a operaci shodit více než sto kilogramů. Vleklé zdravotní komplikace však stále sužovaly jeho život. Problém měl hlavně s nohami a několik let měl kvůli tomu problémy s mobilitou. Nohy mu otékaly a v jejich četných záhybech řádily bakterie, které způsobovaly časté a bolestivé infekce.

Oběd je velmi důležitá součást jídelníčku.
RADA: Jak sestavit vyvážený oběd, který pomůže s hubnutím?