Hlášku jim dal náhodný svědek, který vytočil tísňovou linku a oznámil, že nějaký člověk demoluje bankomat. V první chvíli nešlo vyloučit možnost, že se do přístroje snaží někdo vloupat. Proto hlídka okamžitě vyrazila na místo.

Podezření na závažný zločin se naštěstí nepotvrdilo, na tento zásah však strážníci jen tak brzy nezapomenou. „Strážníci spatřili muže, který hlavou tloukl do bankomatu a hlasitě nadával," popsala situaci mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Zychová.

Jak záhy vyšlo najevo, dotyčný si chtěl vybrat nějakou hotovost, ovšem bankomat mu nevrátil jeho platební kartu.

„Muže to natolik rozezlilo, že reagoval poněkud hrubým způsobem," dodala mluvčí. Svou roli možná sehrál i alkohol, jejž z něj strážníci ucítili. Že by byl opilý a nevěděl, co dělá, se však nedá říct. S hlídkou se normálně bavil a po chvilkovém přemlouvání uznal, že jeho chování bylo přinejmenším nevhodné.

„Po přímluvě strážníků se uklidnil a podle jejich rady zkusil záležitost vyřešit prostřednictvím telefonu, kdy kontaktoval příslušnou banku," dodala mluvčí s tím, že bezplatné číslo bylo k mání přímo na bankomatu, což naštvaný klient zřejmě přehlédl.

Bankomat tlučení hlavou vydržel bez jakýchkoliv následků, což bylo pro muže obrovské štěstí.

Při poničení zařízení a vzniku více než pětitisícové škody by mu totiž hrozilo trestní stíhání za poškozování cizí věci. Takto vše skončilo jen domluvou.