K útokům došlo před časem v Ostravě-Porubě. Nejprve se v parku na Havlíčkově nábřeží zcela obnažil před jednašedesátiletou ženou a procházející družinou malých dětí. Roztáhl ruce a začal křičet. Poté, co tito nedobrovolní diváci spatřili jeho vystoupení a odešli, se oblékl a pokračoval na ulici Bohuslava Martinů," uvedl Petr Svoboda z ostravské policie.

Muž zanedlouho nečekaně napadl osmatřicetiletou poštovní doručovatelku. „Chytil ji za ramena a začal ji bít pěstmi do zad. Šokované ženě způsobil podlitiny a pohmožděniny na zádech a hlavě. Zranění si vyžádalo ošetření," řekl Svoboda.

Řádění však ještě nebyl konec. „Za půl hodiny, opět bezdůvodně a zcela nepochopitelně, napadl pětatřicetiletou ženu, která byla ve společnosti dvou malých dětí. Chytil ji za rameno a odhodil na zem. Tento incident se odehrál na Hlavní třídě. Naštěstí neskončil zraněním," uvedl Svoboda.

Nesmyslné řádění zastavili až přivolaní policisté, kteří muže zpacifikovali, zadrželi a eskortovali na obvodní oddělení. Po vyšetření na psychologické ambulanci putoval do léčebny v Opavě.