Oficiálně to zatím ještě není potvrzeno, ale od samotného nalezení těla šestapadesátiletého řidiče vozidla havířovské pekárny Semag existovalo podezření, že zemřel na otravu jedovatým alkoholem. 

V pondělí našli muže mrtvého v autě, které stálo nedaleko krnovské nemocnice. Řidič ještě dokázal s dodávkou zastavit u kraje cesty a následně pravděpodobně na následky náhlých zdravotních komplikací skonal. Zaparkovaná dodávka stála na křižovatce ulic Maxima Gorkého a Puškinova.

"Muž byl nalezen už bez známek života. Naši záchranáři mu již nemohli pomoci," potvrdil Deníku mluvčí záchranné služby MSK Lukáš Humpl.

Čtěte také původní článek: Muž nečekaně umřel za volantem dodávky

Podezřením na otravu jedovatým alkoholem se policie zabývá od počátku vyšetřování.

„V tuto chvíli vše nasvědčuje tomu, že se jedná o nečekané úmrtí z důvodu náhlých zdravotních komplikací. Vyšetřováním nebylo zjištěno cizí zavinění ani účast jiné osoby. Nález mrtvého těla potvrdil také přivolaný lékař," uvedla policejní mluvčí Ivana Křištofová.

K případu je nutno vykonat zdravotní pitvu, která určí příčinu úmrtí.

Zemřelý šestapadesátiletý V. B. jezdil s pekařským vozem brigádně. Ráno před jízdou si měl stěžovat na zdravotní potíže, které se však výrazně zhoršily až v Krnově. Podezření na otravu alkoholem potvrzují jeho známí. "On bydlel blízko prodejního stánku na ulici SNP v Havířově-Šumbarku, kde byly k dostání stáčené lihoviny a který policie nechala uzavřít. Asi si ho koupil a pak ho to skolilo," řekl spolupracovník zemřelého.

Přímo v Havířově zemřeli na následky otravy metylalkoholem tři lidé, z toho dva v nemocnici. Mimo město na otravu zemřel řidič pekařského vozu a další Havířovan zemřel v úterý v noci ve Znojmě, kam dojíždí za prací. Několik dalších pacientů s otravou alkoholem v různě závažném stavu, většinou však velmi vážných až kritických, je hospitalizováno buď přímo v havířovské nemocnici, nebo i jinde v celé zemi.

Články o kauze s jedovatým alkoholem najdete v Souvisejících článcích

ANNA DOHNALOVÁ, LIBOR BĚČÁK