"V neděli krátce po třinácté hodině odpolední na křižovatce ulic Českobratrská a Poděbradova v Moravské Ostravě zadrželi strážníci agresivního řidiče dodávkového vozidla, který nejprve „vybrzdil“ řidičku osobního vozidla na ulici Českobratrská a následně po jejím zastavení na červenou v křižovatce slovně a poté i fyzicky napadl jejího spolujezdce," uvedl k události ve čtvrtek ráno mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů v tiskové zprávě.

Zásah hasičů při odstraňování následků středeční bouřky v Moravskoslezském kraji.
Bouřky v Moravskoslezském kraji: hladiny klesly, nejvíce výjezdů hlásí Opavsko

Řidič dodávky (46 let) nejprve zablokoval osobní vůz Škoda Fabia, který řídila 37letá žena, už na ulici Českobratrská. Ženě se ale později podařilo dodávku objet a pokračovala v jízdě po ulici Českobratrská ve směru ke křižovatce s ulicí Poděbradova.

"Z důvodu „červené“ na semaforech však byla nucena na této křižovatce zastavit a nemohla pokračovat dále v jízdě. Tohoto okamžiku využil řidič dodávky a po zastavení a vystoupení z vozidla, se jal řešit problém „po svém“. Později 28letého spolujezdce řidičky nejprve slovně a poté i fyzicky napadl údery pěstí," popsal dále mluvčí strážníků s tím, že napadenému spolujezdci způsobil zranění v obličejové části hlavy.

Policisté žádají cyklistu, aby se jim ozval.
Cyklista se dostal do kolize s vozem. Oklepal se a jel dál. Neviděli jste ho?

Incidentu mezi řidičem dodávky a spolujezdcem z osobního vozidla si všimla hlídka strážníků, která právě projížděla kolem. Během krátké chvíle tak strážnici zakročili a za použití donucovacích prostředků zabránili dalšímu útoku.

"Důvody chování řidiče dodávky jsou předmětem dalšího šetření Policie České republiky, která si zadrženého řidiče i celou věc na místě převzala," dodal na závěr Jindřich Machů.

Předchozí útoky v ulicích Ostravy

V Ostravě nejde o ojedinělý konflikt mezi řidiči. Koncem loňského roku uzavřel ostravský okresní soud případ incidentu mezi dvěma motoristy, který se odehrál v květnu 2020 na sídlišti v Ostravě-Hrabůvce.

Řidič osobního vozu měl blíže nespecifikované výhrady k řidiči sedícímu za volantem nákladního zásobovacího automobilu. Směrem k jeho kabině začal hrozit železným páčidlem.

Muž z náklaďáku si to nenechal líbit. Vystoupil a vytáhl plynovou pistoli, kterou před zraky vyděšeného protivníka natáhl. Souboj sice vyhrál, vítězství ho ale přišlo draho - VÍCE ZDE

Kamery zachytily, jak se naštvaný cyklista dobývá do auta, jehož řidička na něj zatroubila.
Jeden vytáhl páčidlo, druhý pistoli. Soud uzavřel i případ agresivního cyklisty

Až osm let vězení hrozilo řidiči za vybržďování v klimkovickém tunelu - VÍCE ZDE.

V roce 2015 soud potrestal cyklistu za sekerový útok na řidiče. K incidentu došlo poblíž obchodního centra v Ostravě-Mariánských Horách - VÍCE ZDE.