Dramatické okamžiky zažila hlídka Městské policie Ostrava, která tento týden zasahovala proti osmatřicetiletému muži v jednom z ostravských bytů. Na místo byla vyslána kvůli podezření na porušení zákona. Násilník nečekaně vytáhl nůž a jednoho ze strážníků zranil.

„Při služebním zákroku vůči strážníkům užil nůž,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Doba léčení není zatím známa. „Z místa incidentu pak podezřelý utekl, byl však dostižen a zadržen,“ řekla mluvčí.

Ilustrační foto
Policisté pátrají po muži, který ve Vratimově znásilnil cyklistku

Při následném vyšetřování se ukázalo, že by mohl mít na svědomí i nedělní útok na řidiče autobusu ostravské městské hromadné dopravy. Ten ve večerních hodinách pasažéra vykázal z autobusu kvůli neplatné jízdenky. Mezi oběma aktéry došlo k rozepři, cestující vystoupil, spoj odjel. Na další zastávce řidič zjistil, že krvácí.

„Muž je podezřelý, že zranil zatím nezjištěným předmětem řidiče autobusu. Poškozený utrpěl zranění, které následně ošetřil lékař,“ konstatovala Holčáková.

Zadržený pachatel, který využil svého práva a odmítl vypovídat, je obviněn z trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až šest let vězení. Je podán návrh na uvalení vazby.

Ilustrační foto.
Poznáte ho? Policisté pátrají po totožnosti muže možná z Novojičínska